Dag 2019, hallo 2020

Dag 2019, hallo 2020

Toepasselijker kan het bijna niet, door als kopregel voor deze blog te kiezen: “ dag 2019, hallo 2020 “. Wederom staan ons 365  dagen en zelfs + 1 dag extra te wachten, om er weer invulling aan te geven. Nu 2020 door vier deelbaar is, komt automatisch het begrip schrikkeljaar om de hoek kijken. 29 februari doet in 2020 ook weer mee.

Traditioneel zal ook het schrikkeljaar 2020 wederom personen en misschien wel actiegroepen activeren, omdat die ene dag, die ons extra wordt gegund, de verhouding in het maatschappelijke verkeer zal beïnvloeden.  Ik moet er altijd om lachen. Je krijgt een dag extra en je moet wederom Nederlander zijn om te gaan klagen, omdat er nadelen aan een extra dag zouden kunnen zitten. Vaststaat, dat ons in het tijdvak 01-01-2020 tot 31-12-2020 366 dagen ter beschikking staan om in te kunnen vullen. Stellen wij een dag op 24 uur, dan mogen wij 8784 uur genieten van het jaar 2020, minus de uren, dat ons de rust in de vorm van slaap wordt gegund en er wordt weer gemekkerd.

Denk dat 2020 een ander jaar wordt dan 2019, je schrijft het ook anders en je spreekt het ook anders uit. Ook qua invulling zal er weer,  figuurlijk gezien, voldoende op de rol staan. Misschien kent het woord rol in deze tekst een omvangrijkere betekenis dan zo je op het eerste gezicht kunt vermoeden.

“Op de rol staan”, tv predikant Gremdaat zal zeggen, “kent u die uitdrukking? Op de rol staan? Ook in 2020 is de Dikke van Dale een essentieel aandachtspunt van mijn blogs. Op de rol staan kan worden verduidelijkt met tekst als: van plan zijn om het uit te voeren. Je kunt ook  zeggen het: “ staat in de planning “. Ach en daarnaast speelt elk mens een bepaalde rol in zijn of haar leven. Je bent wel je eigen regisseur over de rol die je vervult.

Voor 2020 zullen er voldoende plannen op stapel staan waar wij, als burgers, druk mee zullen zijn en waarover wij ons druk zullen maken. Wij hebben zo aan het begin van het jaar de tijd en wij zullen wel zien waar het allemaal op uitloopt. Belangrijk is, dat wij de tijd goed en nuttig gaan besteden. Daarom moet ik altijd aan het einde van het jaar lachen, omdat wij al hollend en vliegend op de laatste dagen van het jaar nog even snel alles moeten regelen. Waarom  alles op de laatste dag nog eventjes geregeld moet worden, terwijl er voorafgaand dagen ook mogelijkheden zijn geweest, blijft een vraag.

Time management is de oplossing voor alle hectiek. Leven bij de dag, ja ja ik spreek uit ervaring hoe het niet moet, en per dag je ding doen, dat op stapel staat. Laat anderen de lange termijnplanning voor hun rekening nemen. Door een plan van aanpak op te zetten, die alle 366 dagen indeelt in dagelijkse vakjes, geeft rust.

Ik wens u allen een goede afsluiting van 2019 en vooral een gezond, maar zeker geen saai, 2020. Trek je niet teveel aan van de inhoud van mijn blogs. Wat ik denk, dat blog ik niet, en wat ik blog dat denk ik niet. Eh…..….toch nog maar eens over nadenken, dan zal ik dat ook doen. Komt allemaal goed.

Eén gedachte over “ Dag 2019, hallo 2020

  1. Wederom goed geschreven en heel herkenbaar. Het is waar dat alles op de laatste dag gebeuren moet. Zelfs vandaag vragen talloze mensen nog aan mij hoe ze moeten overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Ik verwijs hen naar deze blog.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.