Alle neuzen dezelfde kant op.

Alle neuzen dezelfde kant op.

In alle dolligheid zou het een prachtige ontdekking zijn, als zou worden ontdekt, dat er, buiten de media om, er een overleg zou plaatsen vinden tussen enkele grootheden binnen onze maatschappij. Grootheden waarvoor wèl belangstelling bestaat en grootheden die semi serieus zouden worden genomen.

Het zou toch van de gekke zijn, dat via roddelkanaal RTL Boulevard bekend zou worden, dat er achter de schermen van onze beschaving overleg, ja misschien zelfs, regelmatig, overleg zou zijn geweest tussen Sinterklaas, zijn neef de Kerstman en een ver familielid, die zich jaarlijks Prins Karnaval mag noemen en een lid uit het dierenrijk, namelijk de Paashaas.

Vier, mag ik bloggen, vier persoonlijkheden waar wij wel iets mee hebben. Ja zelfs vier personages, waar men in het algemeen geen hekel aan heeft. Deze vier grootheden, allen expert op hun terrein, kunnen zich wel verheugen op begrip  van hun fans, in welke vorm of hoedanigheid dan ook. Gewoon even geen moeilijke onderwerpen, maar praten over de leuke dingen die geboden kunnen worden.

Wat zou het heerlijk zijn, maar het zal bij een wens blijven, dat deze vier persoonlijkheden even de regie over ons land konden hebben. Eventjes, omdat het anders te saai zou gaan worden. Wij blijven natuurlijk wel Nederlander en er moet gemekkerd worden op de wet- en regelgeving. Afgezien van het gegeven, dat het genoemde kwartet er niets van zal bakken, maar dat doet onze regering ook niet, blijf ik het een prettige gedachte vinden, dat er instemming zal zijn met de doelstelling van het kwartet.

Maar als er nu de vraag wordt gesteld, welk verschil is er nu daadwerkelijk tussen het huidige overleg orgaan, ook wel overheid genoemd en het ludieke overleg kwartet als voorgesteld, durf ik geen duidelijk antwoord te geven.

Ook nu, in deze tijd van wazige voorstellen en overleggen en commissies en ga zo maar door, is het toch betreurenswaardig hoe er wordt geregeerd? In de huidige status van overleg staan niet alle neuzen dezelfde kant op.

Soms ontbreekt het in mijn ogen aan een politieke stroming, die de richtlijnen nastreeft van ene Pinoccio. Waar je  tijdens gesprekken en overleggen geen daadwerkelijk resultaat ziet of zelfs kunt verwachten heb je bij een partij  met een Pinoccio structuur direct resultaat. Als er wordt gelogen of diplomatisch gezegd, niet aan de waarheid wordt voldaan, wordt de neus van de spreker of persoon in kwestie langer.

Natuurlijk moet je bovenstaande tekst niet serieus nemen, Maar het is toch van de gekke hoe alles loopt en verloopt in ons land. Iedereen heeft kritiek op alles en om ‘er dan maar bij te horen’ sluit men zich aan bij de landelijke kudde, waarvan de ‘kuddedieren, ook niet weten hoe het moet, maar het geeft wel  een soort saamhorigheidsgevoel.

Ondertussen wordt er wel kritiek en commentaar gegeven op allerlei politieke stromingen, waarvan mag worden vastgesteld, dat deze een suggestieve basis hebben. Nee wij zijn  Nederlander en wij hollen met de massa mee. Zo is alles wat met de intocht van Sinterklaas van doen heeft en ergens raakvlakken zou hebben met de slavernij niet toegestaan. Want, naar de andere landen moeten wij ons opstellen als een rechtvaardig land. Het kan nog gekker……

Niemand, maar dan ook echt niemand en vooral de Partij van de dieren niet, heb ik gehoord over de gevaarlijke situatie waarin de Goed Heiligman verkeert als hij met zijn paard het dak op moet. Schijnbaar is het nog niet tot de massa doorgedrongen, dat de aanwezigheid van zonnecollectoren op de daken voor de Sint en zijn paard geen enkel houvast geven.

Ook heb ik nog niemand horen klagen over de combinatie van de Paashaas en eieren. De traditie met een paashaas die eieren brengt, ontstond eind 17e eeuw in de Duitse plaats Heidelberg. Hazen en eieren stonden beide symbool voor vruchtbaarheid en nieuw leven. Daarom lag het voor de hand om deze twee elementen te verenigen in het paasfeest, dat in veel culturen vroeger een vruchtbaarheidsfeest was. Oorspronkelijk bouwde de Heidelbergse jeugd een nest waarin de paashaas zijn vrolijk gekleurde eieren kon ‘leggen’.

Nee wij moeten blijven klagen en misschien maakt ons dat ook wel uniek. Klagers hebben geen nood, zal misschien daarom dichterbij ons staan dan menigeen zal verwachten.

Discriminerende teksten die daadwerkelijk verwijzen naar het verre verleden kunnen storend zijn. Vreemd is het dan, dat in de zomermaanden met plezier de tuincentra worden bezocht, omdat er “afrikaantjes” te koop zijn. Nog nooit iemand gehoord die daarop tegen is. Je kunt erop wachten, dat de afrikaantjes binnenkort ook een andere naam krijgen. Nederland blijft een mooi land, vooral de bewoners ervan, is een soort apart.

Eén gedachte over “ Alle neuzen dezelfde kant op.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.